Les ones gravitacionals

Les ones gravitacionals

Es recent el descobriment real de les ones gravitacionals per part de LIGO, observant un fenòmen ja predit per Einstein en la seva teoria de la relativitat.

Fascinant la seva explicació i identitat, realment no paro de descobrir fets que van més enllà de la nostra visió que em deixen amb els ulls ben oberts i la necessitat de conèixer més i més de tot el que ens mou i ens defineix com a membres del nostre univers.

Les ones gravitacionals, o gravitatòries, son una distorsió de l’espai-temps provocades pel moviment d’objectes massius, ja sigui per la rotació quasi a la velocitat de la llum d’estrelles de neutrons, el mateix big bang o la colisió de dos forats negres super massius, per posar dos exemples.

El fet es que aquestes ones provoquen una modificació de l’espai i el temps, infinitament petit però perceptible, com s’ha vist, i que ens dona una mostra de que res es precís i estable.

Imaginem quan movem amb un pal l’aigua estancada, provoca unes ones de dins cap a fora, aquest pot ser un exemple semblant del que succeeix a l’espai a gran escala. Aquestes ones modifiquen l’entorn i el seu estat gravitatori i el resultant es pot escoltar en un so de menys d’un segon just quan succeeix el moment de fricció.

Comparteix


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *