Els somnis són un fenòmen quàntic?

Els somnis són un fenòmen quàntic?

Si per sort, ens adentrem al món de la mecànica quàntica i l’assimilem dins de les nostres possibilitats, la imaginació es dispara sense pietat però també ens fa reflexionar sobre possibles respostes a fets que encara no entenem.

Donem per fet que la llei quàntica és acceptada, sabem que existeix però encara ningú l’ha pogut entendre i descifrar. És tan radicalment diferent a tot el que veiem que costa trobar explicacions per la nostra lògica i enteniment.

Com pot ser que una cosa estigui a diferents llocs al mateix temps? que les quatre dimensions que coneixem perdin força davant la possibilitat de que hi hagin moltes més?  són moltes qüestions que, personalment, em fan apassionar per aquest món tan extrany com real.

I això em porta als somnis. Ningú sap per què somiem el que somiem, apel·la a les nostres vivències però la lògica perd tot el seu sentit. Normalment els nostres somnis són una barreja de fets viscuts amb altres que desitjaríem viure, amb llocs que coneixem però que són força diferents, a emocions arrelades però en situacions que no són les nostres… en fi, els somnis són un món tan apassionant com imprevisible. I això em recorda la mecànica quàntica.

La primera reflexió es que quan somiem entrem en un món absolutament diferent de quan som conscients. No es el real, o no es el que ens sóm conscients en el nostre dia a dia. Tot és caòtic i res s’ajusta al que seria previsible. Si el món quàntic es mou per la llei de que tot és possible, estar viu o mort, estar aprop o lluny, ser joves o vells, viure a milers de quilòmetres o al costat, els somnis no són una representació real de tot això?

Jo ho veig calcat, una realitat alternativa ben formada en un univers diferent que es representa al nostre cervell. Segurament entendrem molt millor els nostres somnis quan descobrim com funciona la mecànica quàntica. Crec que tenen molt a veure.

Podrem algún dia modelar els nostres somnis? formar les nostres històries com un si fós un guió preparat? No estem aprop, imagino, però no dubto que algun día pot ser possible.

Comparteix


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *